Waarom een online boekhoudprogramma een goed idee is?

2022-10-10
Sjaak Winter

Boekhoudsoftware tools worden door 54% van de zzp’ers gebruikt. Dat is een enorm hoog aantal. Toch besteedt 23% van de ondernemers hun boekhouding nog volledig uit. Zijn ze dan minder tijd kwijt aan hun boekhouding? Vroeger wel. Ze stopten hun facturen en bonnetjes in een schoenendoos en brachten het naar de accountant en accepteren een dure rekening, want hij had veel werk om alles te verwerken. Maar tegenwoordig kost het weinig tijd en zijn te hoge boekhoudkosten onnodig met de goedkope, eenvoudige boekhoudprogramma software. 

Ik zie zulke cijfers ook terugkomen in mijn adminstratiekantoor. Het maakt me vrolijk, want ongeveer 61% van mijn klanten die online boekhouden, staat er beter voor dan degene die een Excel-template blijven gebruiken. Toeval misschien?

Welke boekhouding versterkt je bedrijf?

Het is geen toeval, want als je klein blijft denken, blijf je ook klein handelen. Zijn boekhoudprogramma’s dan zo duur? Ik snap dat je als (startende) ondernemer elke cent omdraait. Dat heb ik ook gedaan en doe het nog steeds, hoewel minder stresserig. Hoe komt het dat je géén 10 euro in de maand kan missen, maar wel uren lang aan de slag bent met je administratie op orde brengen? Weet je hoeveel geld je dat kost?

Boekhoudsoftware geeft sneller inzichten voor meer winst

Die tijd kan je beter besteden om tot inzichten te komen. Bijvoorbeeld welke acties je beter kan ondernemen voor meer klanten werven, meer omzet creëren, betere balans werk/privé ervaren, enz. En een boekhoudprogramma tool helpt je de inzichten te versterken waardoor je je winst kan opkrikken.

Ga dus snel jouw boekhoudpakket vergelijken via Boekhoudprogramma vergelijken.com om zo een boekhoudpakket te selecteren die jouw bedrijf gaat versterken!